Dura poc la desaparició dels vehicles a La Riera

Segons informa ACN, l’Ajuntament de Mataró ha permès el pas de vehicles en la Riera aquest passat dilluns a la tarda, justament. Però l’horari d’accés a la Riera podria sofrir més modificacions. Mentre l’oposició titlla d’improvisació absoluta i critica els canvis en les mesures de mobilitat de la implantació del Pla d’Impuls del Centre. Mente a la ciutadania li genere dubtes, preguntes i incerteses

El dilluns a la tarda era el dia en què es posaven en marxa les mesures de pacificació del trànsit per a convertir el centro en un espai per a vianants, però la imatge de sense cotxes no es vió. El motiu, la pressió que han fet els pares de l’escola concertada Cor de Maria, acostumats a deixar i a recollir als seus fills amb cotxe al matí, el migdia i la tarda.

El pas de vehicles havia de quedar restringit en aquest vial, a excepció de la franja compresa entre les 7.30 i les 9.30 del matí. L’objectiu era facilitar la càrrega i descàrrega en els comerços, i l’arribada amb cotxe a aquest centre educatiu.

Finalment, el govern local ha cedit i ha modificat la mesura en les primeres 24 hores de funcionament. Fins que acabi el curs, el 19 de juny, la restricció de vehicles s’aixecarà també entre les 16.45 i les 17.15h, encara que a aquesta hora encara hi havia alguns pilons oberts en el centre de Mataró.

Però aquest matí, la regidora de promoció de ciutat i responsable del Pla d’Impuls del Centre, Núria Moreno,  ha afirmat bans de l’1 d’abril les restriccions de trànsit previstes per La Riera podrien patir modificacions. Per ara, l’horari establert inicialment d’accés a La Riera, de 7 a 2/4 de 10 del matí, està en fase de prova i fins que aquesta duri s’aniran valorant suggerències i peticions tant del sector comercial, les escoles com dels veïns i veïnes, que podrien passar a aplicar-se. Unes modificacions que com afirma la regidora formen part de l’aplicació progressiva de la mesura.

Esquerra titlla d’improvisació absoluta

Un comunicat d’Esquerra critica i indica total i absoluta improvisació del govern socialista i dels comuns. Poc ha durat la pacificació de La Riera. Un govern que no governa, que no pren decisions, ja va declarar Francesc Teixidó en el seu Twitter.

Són molt durs amb la governança del Govern actual, indicant que “quan el Govern Municipal ha passat de la comoditat de les sales de premsa i departaments de comunicació al carrer, només han calgut 24 hores per doblegar-se d’immediat a les pressions.

Reiteren que  ja havíen dit en moltes ocasions que era imprescindible un treball previ d’informació rigorosa i empàtica a veïns, comerciants i escoles, buscant l’acord, el compromís i també les propostes de millora de totes les parts per la necessària adaptació. El Govern Municipal no ho va fer i va aplicar de forma unilateral la mesura. I el Govern només havia fet una reunió informativa en la que van recalcar “que cap cotxe podria entrar a la Riera de Mataró”.

Esquerra també te paraules pel soci de govern, indicant que han passat d’exigir valentia al govern del PSC per aprovar el Pla de Mobilitat i aplicar-lo amb rigor i coherència, a mantenir un molt significatiu silenci.

Finalitza el comunicat indicant que “continuem pensant que és imprescindible que apliquem els criteris moderns de mobilitat, que avancem en la peatonalització dels carrers i en la reducció de la presència dels cotxes, per responsabilitat social i ambiental i també per afavorir la salut, la socialització i l’activitat comercial” i acaba amb un dubte molt gran que és “saber si realment el govern del PSC es creu el projecte“.

Junts per Mataró critica els canvis

Per la seva banda, el Gup Municipal Junts x Mataró en una nota de premsa critica els canvis en les mesures de mobilitat de la implantació del Pla d’Impuls del Centre.  I fan una serie de preguntes:

  • Qui controlarà que els cotxes no romanguin aparcats a La Riera durant tota la tarda?
  • Com sabrem que a partir de les 16:45h tothom no tindrà un fill que anar a buscar?
  • Aquesta mesura seguirà vigent a partir de setembre?
  • Si no és així, com és que s’allarga fins a final de curs havent-hi una Setmana Santa pel mig?
  • Finalment: el Govern creu en el Pla que pretén implementar?

Finalitza la nota de premsa dient: “Estem totalment d’acord en implementar una norma que basada en l’estratègia d’establiment de mesures que transformin, millorin i pacifiquin els nostres carrers per dinamitzar, en aquest cas, el Centre de la ciutat. Ara bé, aquestes mesures s’han d’explicar i comunicar a veïns/es, comerç, escoles i entitats, treballant per trobar solucions a tots els problemes que se’n puguin derivar. Aquesta feina no s’ha fet i aquí tenim els resultats. Si aquest Govern creu en la mesura que vol implementar, no ha de tenir problemes en presentar-la, explicar-la, defensar-la i aplicar-la. Ara mateix no sembla que sigui aquest el cas“.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

@Radio la voz cerdanyola 2017