Mataró aprova una Declaració institucional amb motiu del 25N

La Junta de Portaveus va aprovar, el 4 de novembre, una Declaració institucional amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones. El text, presentat pel govern del PSC i ECP, va comptar amb el suport dels grups d’ERC i de JxM i l’abstenció de C’s. Per altre banda no varen ser aprovades la Declaració presentada per Esquerra Republicana sobre la repressió policial, ni la Ciutadans que demanava condemnar la violència i el terrorisme en Democràcia

El dimarts 5 de novembre es va fer la roda de premsa a on els Grups Municipals van exposar les seves opinions respecte a les Declaracions Institucionals presentades aquest mes a la Junta de Portaveus celebrat el dia anterior.

Els socialistes junt amb els comuns van presentar una declaració institucional en motiu del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones. La Declaració Institucional va ser aprovada amb els vots favorables de PSC, ECP, ERC i JxM. Només es va abstenir C’s que va expressar en roda de premsa que es van abstenir per el contingut populista d’esquerres en la part expositiva.

Els acords són els següents:

 1. Que el Govern estatal continuï impulsant les mesures recollides en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere a l’àmbit educatiu, social, jurídic, econòmic, de protecció, conscienciació i sensibilització social.
 2. Instar a les Corts Generals agilitzar tots els canvis legislatius impulsats pel Govern per poder aplicar les mesures contingudes en el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere al més aviat possible.
 3. Instar al conjunt dels Grups Parlamentaris de les Corts Generals a tramitar els Pressupostos Generals amb perspectiva de gènere, que suposaran un increment de les partides destinades a Comunitats Autònomes i Ajuntaments per a la lluita contra la Violència Masclista.
 4. Instar a les diverses institucions catalanes que promoguin un gran pacte català per garantir el desenvolupament de les polítiques contra la violència masclista.
 5. Que el Govern estatal, català i el propi Ajuntament instin als mitjans de comunicació a evitar aquells continguts que transmetin un estereotip de relacions de parella basat en comportaments masclistes , a que utilitzin llenguatge no sexista i visibilitzin la realitat de discriminació i violència masclista que pateix la meitat de la població , les dones.
 6. Que el Govern municipal continuï impulsant campanyes de sensibilització especialment dirigides al jovent per fomentar les noves masculinitats i la igualtat i l’ equitat real.
 7. Que totes les administracions, incloent l’Ajuntament de Mataró, formi en perspectiva de gènere i violència masclista a totes i tots els professionals de l’Ajuntament.
 8. Comunicar aquest acord a les entitats de dones del municipi i donar trasllat de la Declaració Institucional i la seva aprovació al Govern estatal, a l’Instituto de la Mujer, a la Generalitat, a l’ICD, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis”.

Aquí podeu llegir la Declaració Institucional sencera i més avall la roda de premsa sencera de Xesco Gomar, portaveu del Grup Municipal de PSC Mataró.

I aquí la roda de premsa del portaveu d’En Comú Podem Mataró, Sergi Morales.

Declaració Institucional per condemnar la repressió policial

Esquerra Republicana va presentar una Declaració Institucional en relació a la represió viscuda durant les manifestacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem. Els acords que presentava la declaració són:

 1. Mostrar el suport a les persones i famílies que estan patint injustament la repressió desmesurada de les darreres setmanes, especialment els nostres conciutadans detinguts i empresonats.
 2. Mostrar també el suport a la feina dels periodistes que han estat cobrint aquestes manifestacions, especialment aquells que han estat agredits per les forces d’ordre públic.
 3. Que de forma coordinada es posi a disposició de l’Oficina de Drets Civils per atendre conjuntament els casos de les persones afectades de la nostra ciutat i de les seves famílies.
 4. Traslladar aquests acords a la Generalitat de Catalunya; al Departament d’Interior i al Departament de Salut.

La Declaració Institucional va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC i C’s, l’abstenció de ECP i els vots favorables de ERC i JxM. Aquí podreu llegir la Declaració Institucional sencera,

A la roda de premsa ERC no va poder assistir per problemes en coincidència a diferentes reunions i actes d’agenda. Però si va assistir JxM i aquí teniu sencera la seva roda de premsa d’Isabel Martínez regidora de JxM.

Declaració Institucional per condemnar el terrorisme en democràcia

Per la seva part, Ciutadans, Partido de la Ciudadania, va presentar una declaració en la que diu que “cal estar del costat dels quals defensen els seus drets i llibertats enfront dels quals volen imposar per força un model de societat”, segons ha manifestat la portaveu de la formació taronja, que ha afegit que “el nostre objectiu com a representants públics és el de defensar a tots aquells catalans que se senten amenaçats”.

En la declaració es reclama a les formacions polítiques i a les institucions la condemna de l’ús de la violència amb finalitats polítics i es rebutja l’assetjament que estan rebent les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a Catalunya i els Mossos d’Esquadra per part de l’independentisme violent. Finalment, el text condemna l’actitud d’alguns polítics que persisteixen a buscar la divisió, la radicalització i el qüestionament de les institucions de l’Estat i de la vigència de l’Estat democràtic de Dret.

La Declaració presentava els següents acords:

 1. Declarar que la violència i el terrorisme mai són mètodes en democràcia per a aconseguir objectius polítics i proclamar que el deure de tots els demòcrates és el de condemnar el seu ús amb independència de les circumstàncies.
 2. Rebutjar l’assetjament que està rebent la Guàrdia Civil a Catalunya per part de les forces independentistes i agrair la labor que realitza garantint la seguretat i la convivència de tots els catalans.
 3. Condemnar la irresponsable actitud d’alguns polítics que persisteixen a buscar la divisió, la radicalització i el qüestionament de les institucions de l’Estat i de la vigència de l’Estat democràtic de Dret.

A la hora de votar-la va rebre els vots contraris de PSC, ERC, JxM i ECP, amb només el vot favorable de C’s.

Aquí podreu lleguir la Declaració Institucional sencere. I aquí la roda de premsa sencera de la portaveu de Ciutadans, Cristina Sancho.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

@Radio la voz cerdanyola 2017