Una pèrgola per a l’espai d’espera de la cadira amfíbia, un canal d’entrada i sortida d’embarcacions i una nova zona esportiva a la platja del Varador són les principals novetats d’aquest any

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, ha presentat aquest matí les principals novetats de la temporada de turística i de platja.

Entre les principals novetats destaquen:

-Millores en el servei de bany adaptat: instal·lació d’una pèrgola de 27 m² per generar una nova zona d’ombra per a l’espera de la cadira amfíbia del servei de bany assistit. Aquest nou espai està situat a la plaça del Varador, a la passera més propera a la zona del mòdul de la Creu Roja, que disposa al final d’un pas adaptat per a l’ús de cadira amfíbia. També s’ha millorat la senyalització del bany assistit. El servei s’ofereix diàriament en horari d’11 a 18 h durant la temporada alta de platges (22 juny – 11 setembre).

-Carril d’entrada i sortida de 25 m, situat a la platja del Varador, per garantir la seguretat de banyistes i usuaris d’embarcacions lleugeres com caiacs o pàdel surf, entre d’altres.

-Workout Park: nova zona esportiva multi funcional amb una superfície de 72,3 m², on es distribuiran diversos elements fixos per realitzar pràctiques esportives. Està previst que s’instal·li a la platja del Varador a finals de juliol.

-Noves activitats nàutiques al Port de Mataró: l’oferta existent s’amplia amb les embarcacions ràpides de Fun Water Sports i el surf de vela de l’Escola de Vela Mataró. Es mantenen les propostes ja existents de  vela, submarinisme, rem, surf , caiac, pàdel surf, big pàdel surf, pesca submarina, passejades al mar, i lloguer d’embarcacions.

-Visites guiades en idiomes: amb la voluntat d’oferir visites turístiques específiques per a públic estranger, aquest estiu s’han programat 16 visites guiades en anglès i francès de la ruta “El Modernisme a Mataró”, que s’afegeixen a les visites que es fan habitualment.

Platges més segures

ProActiva és qui s’encarrega del servei preventiu de salvament i socorrisme a les platges, diàriament de 10 a 19 h. Es disposa de tres punts d’assistència sanitària -a les platges de Ponent, Varador i Callao-. També es disposa de punts de vigilància mitjançant tres cadires de vigilància a la platja del Varador, dues a la del Callao i un mòdul d’intervenció immediata a Sant Simó. Pel que fa a les línies de vida, n’hi ha 4 a la platja del Varador i 2 a la del Callao per ajudar els banyistes que ho precisin a accedir a l’aigua.

Durant tota la temporada de platja, la Policia Local presta servei amb les unitats de seguretat ciutadana i les unitats de la policia de barri. A més, també es compta amb l’Oficina Mòbil d’Atenció Ciutadana (OMAC). Els agents fan tasques de control del trànsit i estacionament; vigilància per fets relacionats amb la seguretat ciutadana; col·laboració en serveis assistencials; control de l’activitat lúdica nocturna i servei d’informació al públic.

Mataró connecta amb l’estiu

Per tercer any consecutiu, i per tal de reforçar l’atenció al visitant, l’Ajuntament ha habilitat el Punt d’Informació Turística situat al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5). Fins a l’1 de setembre, aquest punt està obert de dilluns a diumenge de 10 a 19 h. També amplia l’horari d’obertura l’Oficina d’Informació Turística situada a la planta baixa de l’Ajuntament (La Riera, 48), que durant la temporada d’estiu obre diàriament de 10 a 13 h i de 17 a 19 h.

Les platges de la ciutat ofereixen, un any més, wifi gratuït als seus usuaris.

A més, des de la platja de Ponent fins la platja de Sant Simó hi ha disposats 7 panells informatius amb informació sobre les platges, ubicació dels serveis turístics, serveis disponibles en temporada de bany, codis de conducta, informació relativa al servei públic de Salvament de Platges, etc. També es disposa de 3 torretes amb informació turística, dues situades a la platja del Varador i una altra a la platja del Callao.

També es disposa de dos pals de bandera situats a la platja del Varador i del Callao amb una bandera informativa de la “Q” de qualitat turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE).

Amb el lema “Mataró connecta amb l’estiu”, la campanya d’estiu de VisitMataró posa el focus en el mar i el front marítim per convertir la ciutat en un dels pols d’atracció del litoral mediterrani. Així doncs, es posa de relleu la platja, el mar i la gastronomia, i també el patrimoni.